Huis inrichten voor verkoop of verhuur: ontdek onze tips

 

Stel jij jouw huis binnenkort ten toon aan potentiële huurders of kopers? 
Met onderstaande tips voelt iedereen zich meteen thuis in jouw woning en wordt jouw pand in no-time verkocht of verhuurd.

 

Opruimen en schoonmaken

Een opgeruimd huis straalt rust en ontspanning uit. Opruimen en schoonmaken is dus een must wanneer je jouw huis openstelt voor nieuwsgierigen. Haal alle rommel in huis weg. Zaken zoals kranten, gebruikte (keuken)handdoeken en shampooflesjes creëren een chaotische indruk. Daarnaast is het ook belangrijk om grotere klusjes aan te pakken. Denk aan het verhelpen van krakende vloeren, piepende deuren of een lekkende kraan.

Heb je huisdieren? Reinig dan alle meubels en spullen die geurtjes kunnen vasthouden. Vermijd koken vooraleer je bezoek langskomt. Toch last van geurtjes? Zet een aantal ramen open, zo ruikt het huis weer lekker fris. Of nog beter: bak iets lekkers of zet koffie. Niemand die de geur van versgebakken koekjes of koffie kan weerstaan!

 

Foto spiegelCreëer ruimte

Mensen zijn op zoek naar een stekje waar ze vrij kunnen bewegen en hun spullen kwijtkunnen. Het is het dus belangrijk dat je de beschikbare ruimtes goed uitspeelt en nieuwe ruimtes creëert. Opruimen betekent dus niet dat je alles in kasten, de garage of berging kunt verstoppen. Opslagruimtes zijn een pluspunt voor elk huis. Potentiële kopers en huurders zullen deze ruimtes dus zeker willen bekijken.

Bekijk elke ruimte en wees kritisch: welke zaken gebruik je nooit of amper? Daarnaast is dit het ideale moment om je kleerkast op te ruimen. Heb je nadien nog steeds te veel spullen? Vraag of je jouw spullen even kwijt kunt bij een vriend of huur een opslagruimte.

Behoort jouw huis of appartement onder de noemer ‘klein maar fijn’? Spiegels doen ruimtes meteen een stuk groter lijken. Daarnaast creëert een plafond met een lichte kleur een open gevoel. Plaats je meubels los van de muur. Door rondom de zetel te kunnen bewegen, creëer je extra gevoel van ruimte.

 

 

Ook met licht lijken ruimtes een stuk groter. Idealiter kan je jouw huis overdag openstellen voor bezoekers. Is dat niet mogelijk? Zorg dan dat er voldoende licht in huis is, maar probeer fel kunstlicht te vermijden. Heb je een open haard? Zorg dan dat hij brandt vooraleer de geïnteresseerden aankomen. Niets dat zoveel gezelligheid uitstraalt als een open haard.

 

Hou het neutraal

Iedereen heeft zijn eigen smaak en voorkeuren. Dat betekent dus ook dat jouw stijl misschien niet overeenkomt met de stijl van een potentiële koper of huurder. Geef jouw woning een neutrale uitstraling om de doelgroep van potentiële kandidaten te vergroten. Dit doe je door persoonlijke spullen weg te nemen. Denk aan familiefoto’s, magneten en lijstjes op de koelkast. Hoe onpersoonlijker, hoe beter de potentiële kandidaten zichzelf kunnen inbeelden in het huis.

Hebben de muren van je huis een opvallend kleur? Overweeg om ze in neutrale kleuren te schilderen. Kitscherige accessoires, zoals die Chinese vaas van je grootmoeder, neem je ook best weg. Let op: neutraal betekent niet saai! Een persoonlijke twist mag altijd, zolang het maar rust uitstraalt. Denk aan een boeket bloemen op tafel of een leuk kussen op de sofa.

 

Sofa hoofdkussen cactus plant  

Verzorg de buitenkant

Niet enkel de binnenkant van het huis of appartement is belangrijk, ook de buitenkant speelt een grote rol. De gevel is namelijk het eerste wat potentiële kopers of huurders zullen zien. Zorg dus meteen voor een goede eerste indruk. Lap de ramen en ga voor een verzorgde tuin. Verwijder onkruid en zorg voor een goede doorgang naar de voordeur. Geen tuin? Met een plantenbak op het terras creëer je vanzelf een frisse indruk!

cactus terras

 

Ben jij klaar om je huis open te stellen voor bezoekers?

Met onze tips heb je alvast een streepje voor!

Heb je nog vragen over het verkopen of verhuren van jouw pand? Neem vrijblijvend contact op of spring eens binnen bij Modalis!